Dzīvot mākslai, tāpat kā mīlestībai!

Izstādes

exhibition log

21 apr. - 19 maijs 2010

Dzīvot mākslai, tāpat kā mīlestībai!


No 22.aprīļa līdz 20.maijam mākslas galerijā „Jēkabs” skatāma izstāde, kas veltīta māksliniekiem – dzīvesbiedriem. Izstādē būs apskatāmas pazīstamo mūsdienu mākslinieku gleznas, kas dzīvo un strādā kopā. Šie mākslinieki ir Inta Celmiņa un Edvards Grūbe, Karlis un Inta Dobrāji, Juta Policija un Mareks Gureckis, Liena Baklāne un Paulis Postažs, Anita Arbidāne un Vladimirs Avramenko, Olita Gulbe un Andrejs Ģērmanis un tt..


„Mūsu dzīves vērtīgākā daļa ir kopīgs darba lauks”, grāmatā par Eduardu Grūbi saka Inta Celmiņa. Kopības sajūta un iedvesma, ko rada līdzīgs mākslas pārdzīvojums, radoša mijiedarbība kopīgos profesionālos atradumos vai tūlītēja izprotoša darba kritika, domu biedra atbalsts brīžiem pilnīgi iracionālās darbībās ir šo mākslinieku lielās priekšrocības un spēks, kas neļauj aizkalst krāsām uz paletes, apstāties pie sasniegtā.


Kā līdzās pastāv divu mākslinieku, talantīgu personību darbi, vai veidojas savstarpēji papildinošs dialogs, vai katrs stāsta savu stāstu atšķirīgā valodā , būs iespēja izjust izstādes apmeklētājiem.