Valerijs Baida. Personālizstāde

Izstādes

Exhibition picture

12 apr. - 6 maijs 2011

Valerijs Baida. Personālizstāde


No 13.aprīļa līdz 7.maijam mākslas galerijā “Jēkabs” būs skatāma Valerija Baidas personālizstāde, kurā tiks eksponētas 15 gleznas, kas tapušas laika posmā no 2009. līdz 2011.gadam.

Valerijs Baida ir pārliecinošs gleznotājs un izcils zīmētājs. Viņš rada spilgtus darbus žanros, kuri kopā ar zīmējuma skolu ir gandrīz pazuduši no izstāžu zālēm: interjera, arhitektūras un psiholoģiskā portreta glezniecībā.

Valerijs Baida glezno arī ainavas, marīnas un klusajās dabas, kur pārdzīvojuma spēks un patiesums veido formas pilnību, personīgu rokrakstu. Intensīva krāsu palete, spēcīgs otas uzlēciens, kontrasts saasina gaismēnas un gaisa perspektīvas gleznošanas klasiskos principus.

Valerijs Baida ir dzimis 1958. gadā Krievijā. No 1983.gada līdz 1989.gadam viņš studējis Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūta mākslas fakultātē. Tas ļāvis viņam apvienot mākslinieka-inscenētāja savdabīgo kompozīciju un labu akadēmiskās glezniecības reālisma skolu satraucošā tēlainībā. Sākot ar 1991. gadu mākslinieks dzīvo Latvijā. Kopš  2007.gada Valerijs ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Izstādēs mākslinieks piedalās kopš 1983.gada. Nozīmīgākās personālizstādes bijušas Rīgā, Madonā, Krāslavā, Jēkabpilī, Cēsīs, Valmierā, Jūrmalā un Lodzā (Polija). Mākslinieks aktīvi piedalās arī grupu izstādēs gan Latvijā, gan Ārzemēs. 1997.gadā Valerijs Baida saņēmis medaļu „850 gadi Maskavai” par darbiem izstādē „Krievijas mākslinieki – Maskavai” un diplomu par darbiem VIII Krievijas centra apgabalu mākslinieku izstādē Maskavā.