Zane Balode. Personāizstāde “Klusuma skaņas”

Izstādes

Exhibition picture

4 jūl. - 4 aug. 2011

Zane Balode. Personāizstāde “Klusuma skaņas”


No 2011.gada 5.jūlija līdz 5.augustam mākslas galerijā “Jēkabs” (Jēkaba iela 26/28) būs skatāma gleznotājas Zanes Balodes personālizstāde “Klusuma skaņas”.

Zane Balode ir jauna, bet jau pazīstama māksliniece, kas savu popularitāti ieguvusi ar pilsētas ainavām. Šobrīd māksliniece ir pievērsusies lauku ainavu glezniecībai, kas arī tiks eksponētas šajā personāizstādē.

“Pilsētas kņada pēkšņi kļuvusi pārlieku uzmācīga. Nemanot esmu paslēpusies klusā lauku ainavas nostūrī. Klususms, kas valda ir tik vilinošs - projām nesteidzos. Tam piemīt kas maģisks un pārdabisks. Šis ir ļoti personisks stāsts par slēptajām vēlmēm un sajūtām ko skatītājs, ja vien to spēj, var lasīt kā grāmatu. Vajag tikai apstāties un saklausīt!”, tā par savu personālizstādi saka pati māksliniece.

Līdz šim lauku ainavas Zanei Balodei tapušas pavisam nedaudz. Pateicoties apstākļu sakritībai viņai radās vēlme iedziļināties un attīstīt šo darbu sēriju tipat smalki kā tas bija izdevies ar pilsetas ainavām. Zane Balode: “Vēlējos izvirzīt sev jaunu izaicinājumu, tādējādi uzlabojot, gleznošanas tehnisko pusi, gleznojot sev vēl neizzinātas sajūtas, kas prasa pavisam citu pieeju. Vienmēr esmu bijusi par izaugsmi un attīstību un "Klusuma skaņas" ir loģisks turpinājums iesāktajam darbam, tādējādi pāraudot savas spējas, un iepriecinot sevi, iepriecināt arī sava talanta cienītājus ar kaut ko jaunu un man gana neierastu”.

Zane Balode (1983) profesionālo izglītību ieguvusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1995–2003), Latvijas Mākslas akadēmijā, Glezniecības apakšnozarē, un 2010. gadā iegūstot maģistra grādu mākslā.