Alises Mediņas gleznu izstāde „DABA”

Izstādes

Exhibition picture

25 sept. - 24 okt. 2014

Alises Mediņas gleznu izstāde „DABA”


No 26.septembra galerijā skatāma Alises Mediņas gleznu izstāde „DABA”

Caur dabu, dabā notiekošajiem procesiem, mēs līdzībās varam saskatīt universālas patiesības par mums pašiem. Gadalaiku maiņa, dažādas sugas, formas, krāsas atgādina mums par to, kā iekārtota pasaule, cik skaista tā ir savā dažādībā. Vienlaikus tā ir neitrālās pozīcijās pret mums. Ne ļauna, ne laba. Vai drīzāk laba... Tās izdzīvošanas spēks, tiekšanās uz saules gaismu un miers modina apbrīnu.

Par izstādes tapšanu stāsta autore: „Pievēršanās dabas motīvu gleznošanai man kalpoja kā meditācija un krāsu terapija. Nereti mākslinieki savos darbos pauž ne tik daudz to, kas mīt viņos, kā to, kas pietrūkst. Varbūt šoreiz man tas nozīmēja: klusumu, mieru, informācijas vakumu un lapu čaukstoņu, ko var atrast tepat- dabā.”

Alises Mediņas glezniecība pārliecinoši no jauna apliecina ainavas žanra aktualitāti arī šodien. Viņas glezniecisko valodu  raksturo vitalitāte triepienā, optimistiskā krāsu palete un kompozīcija. Ar apbrīnojami smalku krāsu izjūtu un talantu, māksliniece atklāj dabas burvību,  savās gleznās radot atmosfērisku vieglumu, telpas sajūtu ar gaismas un ēnas saspēlēm.

Alise Mediņa (1984) beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu glezniecībā. Stažējusies Porto universitātes mākslas fakultātē. Izstādēs piedalās kopš 2004. gada. Izstāde būs apskatāma laikā no 26.septembra līdz 25.oktobrim, darba dienās no 12:00 līdz 18:00, sestdienās no 12.00 līdz 15.00

Vairāk informācijas www.paintings.lv