Gleznu izstāde “Mūsu Rīga”

Izstādes

Exhibition picture

3 aug. - 22 aug. 2016

Gleznu izstāde “Mūsu Rīga”


Aicinām atzīmēt Rīgas svētkus ar mūsu pilsētai veltītas izstādes apmeklējumu! No 4. līdz 23. augustam mākslas galerijā “Jēkabs” (Jēkaba ielā 26/28) ir apskatāma Rīgai veltīta grupas izstāde, kurā izstādīti mākslas darbi gan no galerijas kolekcijas, gan speciāli šai izstādei gleznoti Rīgas skati. Rīgas pilsētai kā neizsmeļamam tematam savā mākslā ir pievērsušies mākslinieki visos laikos gan atainojot Rīgas panorāmas skatu, Vecrīgas ielas, vai vēsturiskus pieminekļus, gan ļaujot pilsētvidei kā ikdienišķam fonam papildināt figurālās glezniecības darbus. Rīgas tēls savu  popularitāti nav zaudējis arī šodien, māksliniekiem atrodot arvien jaunus skatupunktus uz mūsu pilsētu. Izstādītie darbi skatītājam ļaus  apbrīnot pilsētas jumtu ainavu, piepilsētas pievilcīgos nostūrīšus, mikrorajonu plašumu un Rīgas vēsturisko centru dažādos diennakts un gadalaikos.

Izstādes vienojošā tēma izceļ mākslinieku atšķirīgos rokrakstus, atainojot katra autora individuālo pieeju pilsētas tēlam – sākot no izteiktas reālisma tradīcijas līdz abstrahētiem, fragmentāri tvertiem pilsētvides elementiem. Naksnīgās Rīgas ielas Alvja Zemzara un Darjas Fjodorovas darbos un niansētās gaismēnu spēles Alises Mediņas gleznotajos pilsētas skatos atklāj dažādas noskaņas, kuras skatītāju aicina ļauties gaismas un krāsas baudījumam. Nesteidzīgā pilsētas centra jumtu un kafejnīcu estētika Annas Laicānes un Pauļa Postaža gleznās apliecina, ka pilsētas ritms ne vienmēr ir mutuļojošs – ieņemot vērotāja pozīciju varam savā apkārtnē ieraudzīt tādas nianses, kas ikdienas steidzīgajā ritmā paliek nepamanītas. Izstādē aplūkojami arī Edvarda Grūbes, Ilzes Avotiņas, Alises Bēržvades, Valērija Baidas, Jāņa Brektes, Rūdolfa Piņņa un citu autoru Rīgas tēmai veltīti darbi.

Mākslas galerijā “Jēkabs” izstādes “Rīga” darbi būs aplūkojami līdz 2016. gada 23. augustam, darba dienās no 11.00 līdz 18.00.