Valērija Baidas gleznu izstāde

Izstādes

Exhibition picture

18 jūl. - 16 aug. 2018

Valērija Baidas gleznu izstāde


No 19. jūlija līdz 17. augustam mākslas galerijā "Jēkabs" (Jēkaba iela 26/28) būs iespēja apskatīt Valērija Baidas gleznu izstādi.

Valērijs Baida ir daudzpusīgs mākslinieks. Savos darbos viņš atveido ainavas, klusās dabas, portretus, interjerus un figurālas kompozīcijas, strādājot eļļas, akvareļa, kā arī grafikas tehnikās. Mākslinieks savā daiļradē veiksmīgi apvieno spēcīgo zīmējumu ar savdabīgo krāsu izjūtu, kā arī dekorativitāti ar dziļu dabas noskaņas atveidi. Valērija Baidas gleznas ir reizē gan impresionisma, gan krievu reālistiskās glezniecības skolas caurstrāvotas. Gaismēnu kontrasti, virtuoza triepiena tehnika un rūpīga iedziļināšanās atveidotajā objektā veido viņa individuālo rokrakstu. Īpaši nozīmīga māksliniekam ir dabas harmonijas uztvere. Tas harmoniski atklājas arī izstādē ietvertajos darbos - ziedos, ainavās, pilsētas skatos.

Valērijs Baida ir dzimis 1958. gadā Krievijā. No 1983. gada līdz 1989. gadam viņš studējis Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūta mākslas fakultātē. Tas ļāvis viņam apvienot mākslinieka - inscenētāja savdabīgo kompozīciju un labu akadēmiskās glezniecības reālisma skolu satraucošā tēlainībā. Sākot ar 1991. gadu mākslinieks dzīvo Latvijā. Kopš 2007.gada Valerijs ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.