Alises Mediņas personālizstāde

Izstādes

Exhibition picture

16 apr. - 16 maijs 2019

Alises Mediņas personālizstāde


Galerijā "Jēkabs" no 17. aprīļa skatāma Alises Mediņas gleznu izstāde "Pilsētas intonācijas”.

Klusums pilsētā gandrīz nav iespējams. Kā pilsēta skan, kā tā runā? Ritmi, trokšņi un skaņas veido noskaņu intonācijas, dažkārt draudīgas vai priekpilnas, citreiz melanholiskas. Vizuālajā mākslā apzīmējums intonācija” nav tehniski precīzi definēts, to vairāk varam attiecināt uz skaņu pasauli, bet ir skaidrs, ka mūsdienu komunikācijas izteiksmes veidi paplašina savas definētās robežas. Ne velti intonācija ir saziņas palīglīdzeklis, kas ļauj vienam otru saprast, uztvert otra domu. Intonācija vistiešākajā veidā skar mūsu emocijas, kas, protams, katram ir individuālas un subjektīvas.

Latvijas mūsdienu mākslā Alises Mediņas mākslinieciskais rokraksts ieguvis savu atpazīstamību jau sākot ar pirmajām izstādēm. Alise Mediņa ir jaunās paaudzes māksliniece, taču viņas gleznotajās ainavās jūtamas spēcīgas saknes tradicionālajā glezniecības skolā. Balstoties uz akadēmisku zīmējumu un, strādājot galvenokārt ainavas žanrā, klasiskajā glezniecības tehnikā uz audekla ar eļļu, Alisei ir izdevies savienot pagātni un kultūras pirmtēlus ar mūsdienu cilvēka sajūtām.

Par izstādē redzamajām gleznām autore stāsta: ”Man jāapbēdina asu izjūtu cienītāji un tie potenciālie mākslas vērtētāji, kuri vēlētos darbos redzēt mākslinieka radošās mokas, personīgās dilemmas un cīņu ar sabiedrību un tās vērtībām. Mans radošais vadmotīvs ir mīlestība pret pasauli, kura ir man apkārt ar tās dažādajām šķautnēm. Un šīs izstādes galvenā mūza ir bijusi Rīga, tās krāsas, faktūras kuras saskatu, gaisma, atspīdumi, dažādie gadalaiki un diennakts stundas.”

Alises Mediņas personālizstāde “Pilsētas intonācijas” būs apskatāma no 17. aprīļa līdz 17. maijam galerijā “Jēkabs”, Jēkaba ielā 26/28, Rīgā