Agnijas Ģērmanes gleznu izstāde "Zemes elementi"

Izstādes

Exhibition picture

4 okt. - 4 nov. 2023

Agnijas Ģērmanes gleznu izstāde "Zemes elementi"

No 4. oktobra līdz 4. novembrim mākslas galerijā Jēkabs būs aplūkojama Agnijas Ģērmanes (1964) gleznu izstāde “Zemes elementi”. Izstādē būs eksponētas gan mākslinieces jaunākās gleznas, gan iepriekšējo gadu veikums. 



Gleznās iemirdzas spilgtas krāsas un enerģiski otas un paletes naža triepieni, Agnijai raksturīgajā, ekspresīvajā rokrakstā tēlojot cilvēka un dabas mijiedarbību. Izstādes tēma ir dabas elementu - zemes, ūdens, saules un gaisa - terapeitiskā iedarbība uz cilvēku. Kā iedvesmas avotu šai tēmai māksliniece min Baltijas sanatoriju bagātības: kūdras dubļu vannas, mālu, dūņu un ūdens procedūras. Tāpat māksliniece ir smēlusies iedvesmu Latvijas mežu ainavā, kur cilvēks var atgūt līdzsvaru un izjust sevi kā daļu no vienota veseluma - dabas.

Izstādē redzamas arī plenērā tapušas gleznas, kuras caurstrāvo līdzīgas sajūtas, kad notiek enerģijas apmaiņa ar dabu. Kā pati māksliniece saka - saules gaisma ir glezniecības aizsākums. Plenērs Agnijai ir dabas terapija.

Agnija Ģērmane 1991. gadā ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju. Kopš 1991. sarīkojusi vairāk nekā 20 personālizstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs. Paralēli glezniecībai māksliniece darbojas arī mākslas pedagoģijā un kopš 2019. gada vada mākslas studiju “Umbra”.

Mākslas galerijā “Jēkabs” Agnijas Ģērmanes darbi būs apskatāmi līdz 2023. gada 4. novembrim darba dienās no 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no 11.00 līdz 15.00.