Jāņa Ziņģīša gleznu izstāde "Dabas spogulis"

Izstādes

Exhibition picture

7 nov. - 2 dec. 2023

Jāņa Ziņģīša gleznu izstāde "Dabas spogulis"

No 7. novembra līdz 2. decembrim mākslas galerijā Jēkabs būs aplūkojama Jāņa Ziņģīša gleznu izstāde “Dabas spogulis”. Izstādē būs eksponētas gan mākslinieka jaunākās gleznas, gan iepriekšējo gadu veikums. 

Gleznu, kurā attēlota daba, var saukt par dabas spoguli. Spoguļojoties mēs dažkārt vēlamies sevi redzēt skaistāku, nekā patiesībā. Arī gleznā daba tiek izmainīta. Jo gribas taču, lai ir skaisti! – tā par savu izstādi saka mākslinieks.


Jānis Ziņģītis ir viens no nedaudziem latviešu mūsdienu māksliniekiem, kurš ir uzticīgs reālisma žanram un izkopis to līdz pilnībai. Viņa darbos realitāte atklājas ne tik daudz fotogrāfiskā vides atainojumā, kā meistarīgā sajūtu tvērumā. Šķiet, lūkojoties viņa ziemas gleznojumos mēs dzirdam kā gurkst sniegs un varam ieelpot spirgto ziemas gaisu. Varam pieskarties vasaras vakara miglas vāliem pļavā un izgaršot sāļo jūras gaisu.

Jānis Ziņģītis (1973) beidzis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu (1992) un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu (1998), mācījies ASV Dienvidmēnas universitātē (1994-1995). Strādājis par tulku, zīmēšanas un gleznošanas skolotāju, skolas direktoru. Šobrīd Nacionālās Mākslu vidusskolas direktors. Brīvajā laikā glezno

Mākslas galerijā “Jēkabs” Jāņa Ziņģīša darbi būs apskatāmi līdz 2023. gada 2. decembrim darba dienās no 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no 11.00 līdz 15.00